Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing RKAV Volendam – Flevo Boys

Door het gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen HZVV sloot Flevo Boys de maand februari geheel ongeslagen af in de competitie. De laatste nederlaag in de Hoofdklasse B was op 18 januari, dat was de eerste wedstrijd na de winterstop. Die ongeslagen reeks zal Flevo Boys in maart door willen zetten in de jacht op handhaving. Zaterdag wacht een reis naar Noord-Holland voor het uitduel tegen RKAV Volendam.

De omstandigheden in Hoogeveen waren voor HZVV en Flevo Boys afgelopen zaterdag niet ideaal. Onder meer de harde wind maakte het bij vlagen lastig om te voetballen. De thuisploeg had het betere van het spel in de openingsfase en liet een paar keer zien goed te kunnen combineren. Nummer vijf HZVV kwam mede daardoor na een halfuur op een 1-0 voorsprong via Lorenzo Valente. Dit bleek ook de ruststand, omdat Flevo Boys er niet in slaagde serieuze kansen te creëren. Trainer Kevin Waalderbos sprak op social media van een “moeizame eerste helft”.

Na rust ging het beter voor Flevo Boys. De ploeg zette vaker druk naar voren en daardoor kwamen er ook meer kansen. Tien minuten na de pauze resulteerde dit in de gelijkmaker. Yumé Ramos was de maker van deze treffer. Beide ploegen gingen daarna op zoek naar de overwinning, waarbij Flevo Boys via Timon Rorije nog een aardige kans kreeg. Hij schoot echter in de handen van de keeper. Ook Aron Strengholt had Flevo Boys nog de zege kunnen bezorgen, maar zijn poging ging voorlangs. De 1-1 was uiteindelijk een terechte uitslag. “Ieder punt telt voor ons”, aldus Waalderbos over het vierde gelijkspel op rij.

Kleine verschillen

Door het gepakte punt tegen HZVV klom Flevo Boys naar de veilige twaalfde plaats. De verschillen onderin zijn alleen nog wel steeds heel klein. Op doelsaldo staat Flevo Boys nu boven de nacompetitieplaatsen. Komende zaterdag wacht het treffen met RKAV Volendam, dat op de tiende plaats staat. Je zou dat dus een concurrent kunnen noemen, gezien het verschil van zes punten. Bij winst komt Flevo Boys serieus bij de Volendammers in de buurt. Zij speelden afgelopen weekend overigens ook gelijk. Tegen mededegradatiekandidaat ASV De Dijk werd het 1-1. Het was het tweede resultaat voor Volendam op rij, nadat de speelronde daarvoor met 5-1 van Buitenpost was gewonnen.

Nipte nederlaag

Eerder dit seizoen stonden Flevo Boys en RKAV Volendam uiteraard ook al tegenover elkaar, toen in Emmeloord. Op 7 december vorig jaar werd het 0-1. Die zege had voor Volendam ruimer uit kunnen vallen, maar zij zagen een inzet voor de doellijn gehaald worden en raakten twee keer de paal. Het bleef lang 0-0, omdat ook Flevo Boys grote kansen niet benutte via Rorije, Strengholt en Johan Tiems. Een puntje was terecht geweest, gezien de verhoudingen, maar Flevo Boys kreeg uiteindelijk niks. Vijf minuten voor tijd ging het namelijk mis bij een corner, toen Niels Springer de bezoekers met een kopbal de 0-1 overwinning bezorgde.

Vertrouwen getankt

Flevo Boys is de laatste weken dus vrij stabiel als het gaat om de resultaten. Helaas wordt er vooral vaak gelijkgespeeld, waardoor de Emmeloorders niet echt weg kunnen komen uit die onderste regionen. Deze woensdag tankte Flevo Boys in ieder geval vertrouwen met het oog op de volgende wedstrijd door in de districtsbeker LAC Frisia 1883 uit Leeuwarden te verslaan. Het werd 6-0, mede door twee goals in de eerste vijf minuten, waardoor Flevo Boys nu in de kwartfinale staat. Dat goede gevoel kan mee in de bus naar Volendam dit weekend.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 6 maart 2020