Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing SC Genemuiden – Flevo Boys

Corona bezorgde de selectie van Flevo Boys een vrij weekend doordat het duel van afgelopen zaterdag tegen Swift werd afgelast. De uitgeruste benen kunnen goed van pas komen, want de volgende wedstrijd zal een lastige worden. Dit weekend reist Flevo Boys namelijk af naar Genemuiden voor een duel met de huidige koploper van de Hoofdklasse B.

Eigenlijk stond afgelopen zaterdag de voorlaatste thuiswedstrijd van het jaar 2021 op het programma, maar het coronavirus gooide roet in het eten. AVV Swift hoefde de trip vanuit Amsterdam niet te maken. Meerdere spelers van de ploeg bleken namelijk positief getest op corona, waardoor Swift geen volwaardig team op de been kon brengen in Emmeloord. Daarom werd na overleg met de KNVB het duel afgelast. Deze zal later worden ingehaald.

Corona

Meerdere duels in de Hoofdklasse B gingen afgelopen zaterdag niet door. Zo ook het duel van aankomend tegenstander SC Genemuiden tegen NSC Nijkerk. Ook hier was corona de spelbreker. Het levert een wat vertekende ranglijst op, waar sommige clubs wel alle elf duels hebben gespeeld en sommige ploegen tien keer in actie kwamen en één club (HZVV) zelfs pas negen keer. Flevo Boys staat nog altijd vijfde met zestien punten uit tien duels.

Koploper

Komende zaterdag wacht Flevo Boys dus een lastige uitwedstrijd tegen SC Genemuiden. Die ploeg staat bovenaan, maar moet de koppositie wel delen met Urk. Allebei hebben ze 24 punten, maar het doelsaldo van Genemuiden is iets beter. Van alle clubs in de Hoofklasse B wist Genemuiden dit seizoen het vaakst te winnen: acht keer. Zij speelden nog niet gelijk en moesten twee nederlagen slikken: tegen RKAV Volendam en HZVV. Een van de hoogtepunten dit seizoen was de 7-0 overwinning op bezoek bij Noordscheschut.

Laatste wedstrijd

Flevo Boys heeft weinig goede herinneringen aan de laatste ontmoeting met Genemuiden. Dat leverde vorig seizoen namelijk de eerste nederlaag op na vier achtereenvolgende overwinningen. Het werd 5-2 voor Genemuiden. Binnen vijf minuten stond toenmalig koploper Flevo Boys al met 2-0 achter. Voor de Emmeloorders scoorden destijds Yander Zandbergen en Yumé Ramos. Later bleek dit duel de laatste wedstrijd van Flevo Boys te zijn in dat seizoen, toen er vanwege corona een streep door het amateurvoetbal ging.

Geen publiek

Ruim een jaar na die laatste ontmoeting met Genemuiden heeft het coronavirus nog altijd invloed op het voetbal. Tijdens de persconferentie van het kabinet werd duidelijk dat de confrontatie tussen Genemuiden en Flevo Boys komende zaterdag zonder publiek zal worden gespeeld. De vraag is of dat gevolgen gaat hebben voor de sportieve prestaties op het veld. Hopelijk is deze situatie in ieder geval weer snel voorbij. Want lange tijd voetballen zonder supporters langs de lijn, daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 17 november 2021