Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

SDC Putten – Flevo Boys

Zaterdag 23 februari 2019, aanvang 14:30 uur
Sportpark Putter Eng, Roosendaalseweg 111, 3882MN PUTTEN

Voorbeschouwing SDV Barneveld – Flevo Boys

Blije gezichten in Vriezenveen afgelopen zaterdag. Flevo Boys stapte daar namelijk als winnaar van het veld. Dat gebeurde dit seizoen natuurlijk wel vaker, maar deze overwinning was extra speciaal. Flevo Boys won namelijk de topper in de Eerste klasse D tegen DETO. Het behield daardoor de koppositie en zette de concurrentie op verdere achterstand. Komende zaterdag speelt Flevo Boys een inhaalduel tegen SDV Barneveld.

Vooraf was de stand bovenin de competitie overzichtelijk. Flevo Boys was de koploper met 32 punten, nummer twee DETO had er twee minder en nummer drie SVZW had er vier minder. SVZW had in haar eerste duel na de winterstop een pijnlijke nederlaag geleden en dus had Flevo Boys daar al enige afstand van genomen. Tegen een andere concurrent, DETO, kon dat afgelopen zaterdag dus opnieuw. DETO schoot echter wel uit de startblokken. Het kreeg al snel de eerste kans, maar de kopbal van Kevin Aman eindigde op de lat. Flevo Boys was wakker en liet er daarna geen gras over groeien, want vlak na die grote kans van de thuisploeg kwam Flevo Boys na vijf minuten op 0-1 door een rake penalty van Aron Strengholt.

Monsterzege

In de negende minuut vond DETO het net alsnog. Een voorzet van Aman kon vrij worden ingekopt door Kevin Peppels. DETO leek in de eerste helft de betere partij te zijn, maar toch kwam Flevo Boys voor de tweede keer op voorsprong. Een kopbal van Bjorn Adams belandde via de paal in het doel. Dit was ook de ruststand. Een kwartier na rust bouwde Flevo Boys de voorsprong uit naar 3-1 door een lobbal van Madih Doufikar. Daarna werd de wedstrijd onvriendelijker. Een kwartier voor tijd kreeg Roelof Strikwerda zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest Flevo Boys verder met tien man. Desondanks wist de ploeg er nog 1-4 van te maken via Frank Post. Door de zege heeft koploper Flevo Boys nu een voorsprong van vijf punten op DETO, dat is afgezakt naar de derde plaats. SVZW passeerde de ploeg weer na een 10-0 monsterzege op hekkensluiter FC Zutphen. Het verschil tussen Flevo Boys en SVZW blijft vier punten, op 17 februari spelen zij tegen elkaar in Wierden.

Afgelast

Maar eerst wacht voor Flevo Boys dus nog een inhaalwedstrijd tegen SDV Barneveld. Dit duel stond gepland in de laatste speelronde voor de winterstop, maar door de sneeuwval was het veld in Barneveld onbespeelbaar geworden en dus werd het duel afgelast. SDV Barneveld is terug te vinden op de achtste plaats in de competitie. Afgelopen zaterdag won de ploeg thuis met 2-1 van concurrent DOS’37. Spits Rob Knul maakte beide doelpunten. Door de overwinning klom Barneveld uit de degradatiezone en staat het nu twee punten boven de nacompetitiestreep.

Eerlijk delen

Net als Flevo Boys degradeerde SDV Barneveld vorig jaar uit de Hoofdklasse B. Flevo Boys deed dat via de nacompetitie, SDVB degradeerde rechtstreeks als nummer voorlaatst. De punten werden vorig seizoen eerlijk verdeeld tussen deze twee ploegen. In Emmeloord won Flevo Boys door een treffer van Frank Post met 1-0. Diezelfde Frank Post scoorde in Barneveld de 0-1 voor Flevo Boys, maar hij kon niet voorkomen dat SDVB door treffers van Onur Tekay en Henk Buijs alsnog met 1-2 won.

Waken voor overmoedigheid

De zege van Flevo Boys op DETO van afgelopen zaterdag was een enorme boost voor het zelfvertrouwen en het geeft Flevo Boys wat lucht aan kop van de ranglijst. Het gevaar waar Flevo Boys nu echter voor moet waken is overmoedigheid en daarmee de onderschatting van kleinere tegenstanders. Kampioen wordt een ploeg immers niet alleen door het winnen van de topwedstrijden, maar juist ook door het winnen van wedstrijden tegen de mindere goden. Komende zaterdag kan Flevo Boys tegen SDV Barneveld laten zien dat het niemand onderschat en de ongeslagen reeks voorzetten als opmaat naar de topper tegen SVZW van een week later.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 6 februari 2018