Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing Staphorst – Flevo Boys

Na drie nederlagen op rij kon Flevo Boys afgelopen zaterdag eindelijk weer een overwinning bijschrijven in de Hoofdklasse B. Dit was een hele belangrijke, namelijk een 1-0 zege op concurrent DUNO. En omdat de concurrentie onderin niet won, verschafte Flevo Boys zich wat lucht in de strijd om handhaving. Na een midweeks uitstekend verlopen halve finale in de beker krijgt die strijd in de competitie komende zaterdag een vervolg, op bezoek bij koploper Staphorst.

Nummer elf Flevo Boys had voorafgaand aan de wedstrijd tegen DUNO twee punten minder dan de ploeg uit Gelderland. Dat kleine verschil was in het begin van de wedstrijd goed te merken. Op een waaierig Sportpark Ervenbos in Emmeloord waren beide team aan elkaar gewaagd en wilden zij vooral niet verliezen. Net als Flevo Boys is DUNO namelijk ook nog niet zeker van lijfsbehoud. Vanwege het behoudende spel aan de twee zijden waren kansen in de eerste helft schaars. Na rust gooide met name Flevo Boys de schroom iets meer van zich af. De Emmeloorders hadden van de twee ploegen het minst aan een punt. Toch hield de ploeg ook in het achterhoofd dat de laatste drie wedstrijden steeds nipt werden verloren. Blind aanvallen en in de counter geslacht worden, lag op de loer en maar één tegendoelpuntje zou al een nederlaag kunnen betekenen en de zorgen doen vergroten.

In de twee laatste thuiswedstrijden van Flevo Boys, tegen Berkum en Buitenpost, bleek één doelpunt genoeg voor de overwinning. Tegen DUNO was het weer zo’n wedstrijd. De ploeg die als eerste zou scoren, zou zo goed als zeker winnen omdat een kansenregen uitbleef. En waar Flevo Boys tegen Berkum en Buitenpost nog twee keer aan de verkeerde kant van de medaille zat, viel het gelukkig nu wel de goede kant op. Nadat na een uur de bal via de lat net niet over de lijn ging, viel de openingstreffer voor de thuisploeg een kwartier voor tijd alsnog. Invaller Madih Doufikar tekende voor de 1-0. Het slotoffensief van DUNO richtte niks uit en Flevo Boys kon drie misschien wel cruciale punten bijschrijven. Die overwinning smaakte nog beter toen Flevo Boys naar de andere uitslagen keek. Concurrenten Genemuiden, Buitenpost, CSV Apeldoorn en WHC verloren allemaal. Het gat van Flevo Boys met de nacompetitieplek is nu zes punten met nog drie wedstrijden te spelen.

Koploper

Om handhaving definitief binnen te slepen zullen de ogen bij Flevo Boys vooral gericht zijn op de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, op zaterdag 18 mei tegen nummer voorlaatst DETO. Maar komende zaterdag wacht eerst nog een uitbeurt naar koploper Staphorst. Zij namen afgelopen zaterdag de koppositie over van Sparta Nijkerk. De gewezen koploper speelde met 1-1 gelijk tegen DETO en Staphorst won met 0-2 van Buitenpost. Na een minuut was het al raak voor Staphorst via Mike Reuvers, na slecht verdedigen van de thuisploeg. Een grote uitslag lag in het verschiet, maar het lukte Staphorst niet de score verder op te voeren en daardoor hield Buitenpost geloof in toch nog een puntje. Twintig minuten voor tijd maakte Pim de Jonge namens Staphorst echter aan alle onzekerheid een einde door de 0-2 binnen te werken. Staphorst staat nu met een verschil van +10 op doelsaldo bovenaan met 56 punten.

Eerder in Emmeloord

Ondanks dat het de koploper is, is Flevo Boys zeker niet kansloos tegen Staphorst. Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen beide ploegen in Emmeloord in 1-1. Dit was op de eerste speeldag. Flevo Boys kwam via Frank Post al na negen minuten op voorsprong, maar vier minuten voor rust trok Mark Veldmate de stand vanaf de strafschopstip weer gelijk. Flevo Boys kon vlak na rust hetzelfde doen, nadat Frank Post onderuit werd gehaald en een strafschop kreeg. Aron Strengholt faalde echter. In het vervolg van deze gelijkwaardige wedstrijd kregen zowel Flevo Boys als Staphorst nog kansjes op de overwinning, maar beide ploegen moesten uiteindelijk tevreden zijn met een punt.

Bekerfinale

Als opmaat naar de wedstrijd tegen Staphorst moest Flevo Boys dinsdagavond eerst nog de halve finale van de districtsbeker spelen tegen Drachtster Boys en hier werd opnieuw een ticket voor de finale gepakt. Flevo Boys won met 1-2 in Friesland via Madih Doufikar en Timon Rorije, nadat een 1-0 achterstand was weggewerkt. In de finale wacht VEV’67 uit Leek, dat uitkomt in de Tweede klasse. Zij rekenden thuis in hun halve finale na 2-2 en strafschoppen af met Winsum. Het bereiken van de bekerfinale en het uitzicht op prolongatie van de titel kan een versterking van het vertrouwen betekenen voor Flevo Boys in het restant van het seizoen. Zaterdag wacht de volgende halte op weg naar misschien wel een mooi slot. Al zal een resultaat tegen Staphorst gelet op de wisselvallige vorm van Flevo Boys de laatste tijd waarschijnlijk vooral gezien worden als mogelijke bonuspunten.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 10 mei 2019