Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing SV Huizen – Flevo Boys

Genoeg opvallende momenten voor Flevo Boys aan het begin van het seizoen. Na het krankzinnige doelpuntenfeest op bezoek bij DHSC (4-7) volgde afgelopen zaterdag thuis tegen HZVV een wedstrijd die anderhalf uur later begon na een conflict binnen het arbitrale trio. En komend weekend? Dat is weer afwachten. Flevo Boys gaat dan op bezoek in Noord-Holland voor een krachtmeting met SV Huizen.

Het duel tussen Flevo Boys en HZVV zou zaterdag om 15.00 uur beginnen, maar dat werd 16.30 uur. Er bleek een conflict te zijn tussen de scheidsrechter en één van zijn assistenten, die een onprofessionele houding werd verweten. Er moest een vervangende grensrechter worden ingevlogen, waardoor de aftrap werd uitgesteld. De eerste helft was vervolgens vrij tam met weinig spektakel. Het gevaarlijkste moment was voor HZVV, toen Flevo Boys-keeper Matyas van Zorge een bal onder zijn voet door liet rollen en tegen de paal zag belanden. De ruststand was 0-0.

Na de pauze werd het leuker, met mogelijkheden aan beide kanten. Ook Flevo Boys raakte nu de paal via Gerben Visser, die vlak daarna een voorzet net niet binnen kon lopen. Timon Rorije brak uiteindelijk de ban door op aangeven van Giedo de Weerd voor de 1-0 te zorgen. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar en werd verdubbeld toen Thomas Potters na een scrimmage de 2-0 maakte. Even daarvoor had invaller Thom Bos nog op de paal geschoten. In de slotfase had de score nog hoger kunnen uitvallen, maar die kansen troffen geen doel.

Tweede plaats

Door de tweede overwinning op rij bezet Flevo Boys nu de tweede plaats op de ranglijst. Dat is op basis van het doelsaldo: negen goals voor, vijf tegen. Flevo Boys maakte tot nu toe de meeste goals van alle teams, maar dat is niet zo gek als je er in één duel zeven inprikt. Nog vier andere clubs hebben zes punten: AVV Swift, Ajax, DHSC en Eemdijk. WV-HEDW heeft als enige club van de competitie nog niet verloren en is met zeven punten de koploper van de Vierde divisie B.

Prima start

Flevo Boys gaat komende zaterdag op bezoek bij SV Huizen. Beide clubs speelden in het recente verleden niet tegen elkaar. Huizen vinden we terug op de achtste plaats met vier punten uit drie wedstrijden. Dat is een prima start voor de promovendus, na het kampioenschap van vorig jaar in de Eerste klasse C. Huizen won op de openingsspeeldag met 0-2 bij SDV Barneveld om de week daarna met 1-1 gelijk te spelen tegen WV-HEDW. Afgelopen weekend volgde de eerste nederlaag op bezoek bij d’ Olde Veste: 3-1.

Perfecte score

Met twee overwinningen en een nipte nederlaag in de eerste drie wedstrijden kent Flevo Boys een goede opening van het nieuwe seizoen. Tegen HZVV werd bovendien voor het eerst de nul gehouden. Komende zaterdag om 14:30 uur krijgt Flevo Boys in en tegen Huizen de kans om de perfecte score in uitwedstrijden te verlengen en bovenin de ranglijst mee te blijven draaien. De competitie is natuurlijk pas net begonnen en de verschillen zijn dus nog klein, maar een goed begin is het halve werk.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 14 september 2022