Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing SVZW – Flevo Boys

Het nieuwe jaar is voor Flevo Boys slecht begonnen op voetbalgebied. Waar twee weken geleden de eerste uitwedstrijd van 2019 werd verloren van Sparta Nijkerk, eindigde afgelopen zaterdag ook de eerste thuiswedstrijd puntloos. In een weinig hoogstaand duel, die geen winnaar had verdiend, ging AZSV er toch met de volle buit vandoor. Dit weekend krijgt Flevo Boys opnieuw een kans op de eerste driepunter van de tweede seizoenshelft, als het uit speelt tegen hekkensluiter SVZW uit Wierden.

Op de tribune haalden de meegereisde supporters van AZSV herinneringen op aan de ontmoeting met Flevo Boys van eerder dit seizoen. De conclusie was dat beide ploegen destijds zeer aan elkaar gewaagd waren. Dat bleek deze zaterdag in Emmeloord ook het geval te zijn. Het enige verschil: in Aalten won Flevo Boys en nu was AZSV de sterkste.

De wedstrijd was bij vlagen slaapverwekkend. Beide ploegen voetbalden vanuit een goede organisatie en kregen daardoor weinig kansen tegen. Een andere gelijkenis was dat beide ploegen vooral vanuit de omschakeling gevaarlijk wilden worden. Een paar minuten voor rust kwam er eindelijk wat leven in het duel. De keeper van AZSV wilde de bal pakken, zag de lijn van het strafschopgebied dichterbij komen en liet de bal los om geen hands buiten zijn eigen zestien te maken. Aran Nijboer nam de bal mee en ging vervolgens via de keeper onderuit. Er werd geschreeuwd om een penalty, maar deze kwam er niet.

Na de pauze deelden beide teams wel wat speldenprikjes uit, maar echt honderd procent kansen werden er niet gecreëerd. Je voelde aan alles dat het team dat de eerste goal zou maken er ook met de zege vandoor zou gaan. Dat gebeurde uiteindelijk ook. Het was eveneens niet verwonderlijk dat de enige treffer uit een standaardsituatie kwam. Met een halve omhaal schoot Max Jansen AZSV uit een corner fraai op voorsprong en hij bleek dus de matchwinner. Het slofoffensief van Flevo Boys stelde namelijk weinig voor en daardoor werd er opnieuw een nederlaag geleden. Flevo Boys staat nog wel negende op de ranglijst, maar weet ook dat een deel van de concurrentie onderin nog één of meerdere duels moet inhalen.

Slechte cijfers

Daarom is komende zaterdag een overwinning absoluut vereist. Dit komt onder meer, omdat de tegenstander hekkensluiter SVZW is. De promovendus wist dit seizoen pas één keer te winnen. Dit gebeurde op 13 oktober toen SC Genemuiden in Wierden met 2-1 werd verslagen. SVZW verloor in de Hoofdklasse haar laatste zeven wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd er uit met 3-1 verloren van SDC Putten. Via Yessin Maskoul kwamen de bezoekers nog wel op voorsprong, maar in de blessuretijd van de eerste helft maakte Putten nog gelijk. SVZW stond toen al met tien man, omdat Karlo Borghuis halverwege die eerste helft direct rood had gekregen wegens natrappen. Na rust liepen de elf man van Putten vervolgens uit naar de 3-1 zege. SVZW kreeg dit seizoen de meeste goals tegen van alle teams in de Hoofdklasse B (39). Daarnaast heeft de ploeg moeite met scoren, er werden er pas 18 gemaakt. Alleen DETO Twenterand deed dat slechter (15), al heeft die club wel drie duels minder gespeeld.

Eerder in Emmeloord

Eerder dit seizoen won Flevo Boys in eigen huis met 4-2 van SVZW. Yessin Maskoul zorgde ervoor dat de gasten nog wel op voorsprong kwamen, dit gebeurde na iets minder dan een half uur. Vijf minuten na die openingstreffer trok Flevo Boys via een strafschop van Aron Strengholt de stand weer gelijk. Die penalty leverde SVZW overigens een rode kaart op. Het bleef daarna lang 1-1, tot invaller Timon Rorije in het veld kwam. Twintig minuten voor tijd maakte hij binnen twee minuten twee goals. SVZW had daarvoor een strafschop gemist. Niet veel later werd het echter toch weer spannend toen opnieuw Yessin Maskoul scoorde. Vier minuten voor tijd maakte Rorije zijn derde en aan alle onzekerheid een einde.

Laatste strohalm

Normaal gesproken lijkt een potje tegen de nummer laatst dé manier voor een ploeg om weer wat vertrouwen te tanken. Voor Flevo Boys is dat ook wel nodig, gezien het slechte begin van 2019. Helaas is het voor Flevo Boys in de huidige vorm helemaal geen zekerheid dat de ploeg de hekkensluiter even oprolt. SVZW zal namelijk de laatste strohalm willen grijpen en heeft toch niks meer te verliezen, ze kunnen immers niet verder zakken. Ondanks het schamele puntenaantal van SVZW wordt het voor Flevo Boys dus allesbehalve een makkelijke wedstrijd, die overigens om 14:45 uur begint op Sportpark Het Lageveld in Wierden.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 6 februari 2019