Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Voorbeschouwing Urk – Flevo Boys

Flevo Boys moest er vier wedstrijden op wachten, maar mocht afgelopen weekend dan toch eindelijk de eerste competitieoverwinning van het nieuwe seizoen bijschrijven. Op eigen veld werd Buitenpost met 4-0 aan de kant gezet en na de midweekse bekerzege op EVV Echt werd de week dus zeer goed afgesloten. Bovendien werd er flink aan het vertrouwen gewerkt in aanloop naar de polderderby van komende zaterdag tegen Urk.

Zowel Flevo Boys als Buitenpost was niet geweldig aan het seizoen begonnen, maar de gasten uit Friesland hadden al wel een keer gewonnen. Dat Flevo Boys dat na twee remises en twee nederlagen dit keer ook wilde doen, liet de ploeg vanaf het begin zien. De eerste kans van de Emmeloorders, een schot van spits Yumé Ramos, ging er nog niet in, maar na iets minder dan een kwartier stond de openingstreffer tóch op het scorebord. Een voorzet van Madih Doufikar kwam perfect op het hoofd van Timon Rorije terecht: 1-0. Bjorn Adams had die voorsprong nog voor rust kunnen verdubbelen, maar zijn poging ging naast.

Na rust was het twee keer opletten voor Flevo Boys toen Buitenpost via Rik Weening gevaarlijk werd, maar zijn pogingen gingen naast en over. Flevo Boys heeft dit seizoen moeite met scoren, maar deze zaterdagmiddag was daar weinig van te merken. Ramos kopte uit een hoekschop van Doufikar zijn eerste treffer van het seizoen binnen (2-0) en stuurde even later Rorije weg, waarna die alleen voor de keeper voor 3-0 zorgde. In de slotfase werd Frank Post nog neergehaald in de zestien en schoot Ramos vanaf de strafschopstip de 4-0 binnen. Door deze ruime zege klom Flevo Boys over Buitenpost heen op de ranglijst en staat het nu met vijf punten op de dertiende plaats.

Goed begonnen

Zaterdag wacht voor Flevo Boys dus de beladen derby tegen de buren van SV Urk. De Urkers zijn goed aan het seizoen begonnen met drie zeges in vijf wedstrijden. Afgelopen weekend verloor Urk uit van koploper SDC Putten met 1-0. Hierdoor lukte het Urk niet om een vervolg te geven aan hun serie van drie overwinningen op rij. Op de openingsspeeldag werd nog wel verloren van RKAV Volendam (1-4), maar daarna won Urk achtereenvolgens van De Dijk (0-2), Berkum (0-1) en DETO Twenterand (1-0). Hierdoor staat Urk met negen punten op de achtste plaats in de Hoofdklasse B. Het verschil met Flevo Boys is vier punten.

Vorig seizoen

Flevo Boys wist afgelopen seizoen tot twee keer toe niet van Urk te winnen in de derby. In Emmeloord eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel en op Urk verloor Flevo Boys met 2-0. In dat duel moest al na tien minuten met tien man verder, omdat Lars Klijnstra in de zestien een overtreding maakte op tegenstander Hessel Snoek en met rood kon inrukken. De daaropvolgende penalty werd nog wel door Riekelt Jan Brands gemist, maar na een half uur verzilverde Urk de overtalsituatie alsnog. Voormalig Flevo Boys-speler William de Boer was met het hoofd trefzeker. Twintig minuten na rust maakte hij met zijn hoofd ook de 2-0. Dat bleek tevens de eindstand. Flevo Boys eindigde vorig seizoen als tiende, terwijl Urk zesde werd. Het verschil in punten tussen beide clubs was fors, namelijk zeventien.

Smaakt naar meer

Na de bekerzege op EVV Echt en de eerste overwinning van het seizoen op Buitenpost gaf trainer Kevin Waalderbos zijn complimenten aan de selectie van Flevo Boys. De hatelijke nul is weg als het om overwinningen gaat en nu kan de ploeg proberen een serie neer te gaan zetten. Tegen Urk zal dat een grote uitdaging worden, omdat zij de laatste weken nauwelijks doelpunten tegen krijgen. Toch is dit natuurlijk één van de twee wedstrijden dit seizoen die Flevo Boys het allerliefst wil winnen, aangezien deze derby natuurlijk een wedstrijd op zich is. Waalderbos schreef op Twitter dat de goede week van Flevo Boys ‘naar meer smaakt’. Daar heeft hij natuurlijk gelijk in. En wat smaakt er nu beter dan winnen tegen de rivaal van verderop? Aanvang van de wedstrijd is 18:00 uur.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 1 oktober 2019