Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys

Zomerstop 16 juli tot 6 augustus
Sportpark Ervenbos

Voorbeschouwing Vroomshoopse Boys – Flevo Boys

Het was een zure zaterdagmiddag voor Flevo Boys. Daar zorgde niet alleen het slechte weer voor, maar ook het feit dat de ploeg een 2-0 voorsprong tegen SVZW weggaf, gelijkspeelde en zodoende het eerste puntverlies van het seizoen leed. Komende zaterdag speelt Flevo Boys uit tegen Vroomshoopse Boys.

Flevo Boys ging afgelopen zaterdag als koploper de wedstrijd tegen nummer twee SVZW uit Wierden in. De topper eindigde uiteindelijk onbeslist, maar daar zag het aan het begin zeker niet naar uit. Flevo Boys opende na vijf minuten namelijk al de score. Een schot van Arnoud Post belandde in de verre hoek, daar waar de doelman waarschijnlijk op een voorzet had gerekend. Flevo Boys speelde een prima eerste helft. Waar het het vorig seizoen nog weleens naliet de duels te winnen en af te jagen, liet de ploeg zaterdag zien dat wel te kunnen. Loopwonder Madih Doufikar was daarin één van de uitblinkers. Voor rust werd het zelfs 2-0, nadat nieuwkomer Bjorn Adams een vrije trap van Jarno van der Wal tot doelpunt promoveerde. SVZW had nagenoeg niks in de melk te brokkelen en bij rust was er voor Flevo Boys dan ook geen vuiltje aan de lucht.

Geen schim

Hoe anders was dat in de tweede helft. Flevo Boys was geen schim meer van de ploeg die het voor rust was en was het even helemaal kwijt. Duels werden niet of nauwelijks meer gewonnen en kansen creëren lukte ook niet meer. Desondanks leek het er lange tijd niet op dat de voorsprong voor Flevo Boys nog in gevaar zou komen. Een kwartier voor tijd zorgt een persoonlijke fout van keeper Rodney Rosink er echter voor dat het toch nog spannend wordt. Bij een uitbraak van de bezoekers komt hij veel te ver uit zijn doel en ziet hij de bal achter zich in het net verdwijnen: 2-1. Een aantal spelers van SVZW die op de tribune zitten, geven aan de ze de gelijkmaker nog zien vallen en dat gebeurt uiteindelijk ook op fraaie wijze. Vijf minuten voor tijd wordt een vrije trap snoeihard in de kruising geschoten en dat leverde de 2-2 eindstand op. Flevo Boys blijft ondanks het puntverlies met zeven punten uit drie duels koploper, omdat het een beter doelsaldo heeft dan SVZW.

Middenmotor

Aankomend tegenstander Vroomshoopse Boys speelde afgelopen zaterdag ook gelijk, uit tegen FC Zutphen bleef het 0-0. De ploeg bezet momenteel de zevende plaats in de competitie met vier punten. De week daarvoor was er met 1-0 verloren in de derby tegen SVZW en op de openingsspeeldag won Vroomshoopse Boys in eigen huis met 3-2 van WHC uit Wezep. Het is dit seizoen alweer het vierde seizoen op rij dat Vroomshoopse Boys in de Eerste klasse D te bewonderen is. Na jaren in de Tweede en Derde klasse te hebben gespeeld promoveerde de club in het seizoen 2013/2014 naar de Eerste klasse. In het eerste seizoen daar eindigde de ploeg keurig als tiende, het seizoen daarna werd het negende en vorig seizoen opnieuw tiende. Een club dus die doorgaans onderin de middenmoot staat. Overigens kwam de ploeg nog één keer eerder een seizoen uit in de Eerste klasse en dat was in het seizoen 1978/1979, de ploeg eindigde toen als dertiende in de Eerste klasse B. Doordat de ploeg nooit hoger kwam dan de Eerste klasse zijn er geen recente competitiewedstrijden waarin Vroomshoopse Boys en Flevo Boys elkaar troffen.

Draad oppakken

Voor Flevo Boys is het komende zaterdag zaak om na het puntverlies in eigen huis de draad in Vroomshoop weer op te pakken. Het weggeven van een 2-0 voorsprong kan een keer gebeuren, maar moet een incident blijven. Vroomshoopse Boys wil na twee wedstrijden zonder zege weer het goede gevoel van een overwinning terugkrijgen en het eigen publiek een goed resultaat bieden. Flevo Boys is dus gewaarschuwd. Op Sportpark De Bosrand zal Flevo Boys willen teruggrijpen op de eerste helft van afgelopen zaterdag. Als dat lukt, is er een grote kans dat dat ook hernieuwd succes zal gaan opleveren.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 10 oktober 2017