Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Voorbeschouwing WV-HEDW – Flevo Boys

Het lijkt van kwaad tot erger te gaan bij Flevo Boys. Afgelopen zaterdag werd tegen directe concurrent SDV Barneveld de vierde competitienederlaag op rij geleden, waardoor de club verder wegzakt in de degradatiezone. Er zijn nog twee wedstrijden voor de winterstop om de situatie om te draaien. Komende zaterdag speelt Flevo Boys om 14.30 uur op bezoek bij middenmoter WV-HEDW de laatste uitwedstrijd van 2022.

De ontmoeting met Barneveld was een wedstrijd die Flevo Boys gezien de stand op de ranglijst niet mocht verliezen, maar dat gebeurde toch. Uit een ingestudeerde hoekschop kwamen de gasten na iets meer dan een kwartier op 0-1, nadat beide ploegen daarvoor al wat dreigende momenten hadden gehad. In de jacht op de gelijkmaker kreeg Flevo Boys vervolgens wel een paar kansen, maar het duurde tot het einde van de eerste helft voordat de 1-1 viel. Johan Tiems rondde een lange bal van Aran Nijboer goed af.

Lege handen

Snel na rust kreeg Flevo Boys een nieuwe tik te verwerken. Keeper Matyas van Zorge grabbelde bij een voorzet en die blunder leverde de 1-2 van Barneveld op. Het lukte Flevo Boys daarna simpelweg niet om veel kansen te creëren. Pas in de absolute slotfase kwamen er grote mogelijkheden op de 2-2. In de blessuretijd werden vlak achter elkaar meerdere ballen van de lijn gehaald.

Het zat Flevo Boys dus ook niet mee, zoals wel vaker dit seizoen. En dus bleef de ploeg ook nu met lege handen achter. Door de negende nederlaag van dit seizoen zakte Flevo Boys naar de veertiende plaats in de stand, met alleen HZVV en hekkensluiter d’Olde Veste onder zich.

Kleine verschillen

Deze zaterdag wacht een bezoek aan Amsterdam voor de ontmoeting met WV-HEDW. Die club vinden we terug op de achtste plaats met twintig punten. Dat zijn er slechts drie minder dan nummer drie DETO, maar ook maar twee meer dan nummer elf Ajax. De verschillen in de middenmoot zijn dus klein. WV-HEDW won afgelopen weekend met 1-2 op bezoek bij d’Olde Veste. Dat was de derde overwinning op rij in de competitie.

Voor zover bekend kwamen Flevo Boys en WV-HEDW elkaar in de recente geschiedenis niet eerder tegen in competitieverband. De Amsterdamse club speelde de laatste jaren in de Eerste klasse, maar wist vorig seizoen te promoveren door met een ruime voorsprong kampioen te worden. Met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden maakte het vervolgens ook een vliegende start in de Vierde divisie B, waar het nu keurig op koers ligt voor handhaving.

Balans

De balans van Flevo Boys in uitwedstrijden is deze eerste seizoenshelft niet om over naar huis te schrijven. Van de zes wedstrijden die tot nu toe buiten Emmeloord werden gespeeld, werden er vijf verloren en slechts één gewonnen. Dat was de memorabele 4-7 overwinning op bezoek bij DHSC begin september. Die balans is geen fijn vooruitzicht in aanloop naar de laatste uitwedstrijd van het jaar. Ondanks alle negativiteit van de laatste weken sluiten we dan maar positief af: het kan alleen maar beter worden.

Voorbeschouwing door: Mark Broersma

Door Peter Santbergen - 29 november 2022