Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

vv Flevo Boys op 8 juni bloeddrukmeetpunt voor de Hartstichting

Op zaterdag 8 juni kunnen mensen gratis hun bloeddruk laten meten bij vv Flevo Boys. In de plaatselijk pers zal hieraan ook aandacht worden geschonken.

Het is belangrijk om de hoogte van je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Als het nodig is, kunnen mensen dan tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. vv Flevo Boys ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Op zaterdag 8 juni kunnen mensen hier tijdens het Meint Heidema Toernooi hun bloeddruk laten meten. Het meten is gratis. Het meetpunt is bij de EHBO-post en duidelijk zichtbaar door een banner van de Hartstichting.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 2 op de 5 niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land. vv Flevo Boys is één van deze locaties.

Persoonlijk

Op zaterdag 8 juni kunnen mensen hun bloeddruk meten bij vv Flevo Boys. De gemeten bloeddruk is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. “Flevo Boys waardeert de acties van de Hartstichting en werkt daar uiteraard graag aan mee. Gezondheid is een groot goed, als wij de bewustwording bij onze leden op deze manier kunnen stimuleren, doen we dat graag”, aldus voorzitter Henderikus Oostra. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed op aan. Wilt u meer lezen, kijk dan op www.hartstichting.nl.

Door Paula van der Woude - 22 mei 2019