Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Sparta Nijkerk – Flevo Boys

Zaterdag 26 januari 2019, aanvang 15:00 uur
Sportcomplex de Ebbenhorst

Wat als Flevo Boys en SVZW gelijk eindigen?

Flevo Boys en SVZW hebben op dit moment een gelijk aantal punten en ook het doelsaldo is exact gelijk. Wie is of wordt er kampioen bij een gelijke eindstand?

Met nog twee wedstrijden te gaan is het ongekend spannend bovenin de ranglijst van de Eerste Klasse D van District Oost. Flevo Boys en SVZW hebben op dit moment een gelijk aantal punten en ook het doelsaldo is exact gelijk. Wie is of wordt er kampioen bij een gelijke eindstand?

Kampioensstrijd

Volgens het handboek KNVB (artikel 2.5) is bij een gelijk aantal punten het doelsaldo bepalend. Is het doelsaldo ook gelijk, dan telt het aantal gescoorde doelpunten. Is dat ook gelijk, dan is het totale resultaat (wedstrijdpunten, gevolgd door doelsaldo en eventueel doelpunten vóór) van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend (het werd thuis 2-2 en uit 1-1). Is dat ook gelijk, dan volgt een beslissingswedstrijd. Locatie, datum en tijdstip hiervoor zijn nog onbekend.

Derde periode?

Flevo Boys komt eventueel in aanmerking voor een plek in de nacompetitie als ze géén kampioen wordt en SVZW de laatste periode wint én kampioen is geworden.

Door Flevo Boys - 14 mei 2018