Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Buitenpost – Flevo Boys

25 januari 2020, aanvang 14:30 uur
Sportpark De Swadde, Jeltingalaan 80 9285 WL Buitenpost

We zijn een prachtige club, maar dragen dit te weinig uit

Flevo Boys is een prachtige vereniging, maar krijgt daarvoor veel te weinig waardering. Dat is mijn mening en tegelijk ook wel een beetje mijn frustratie.

Vrijwel nooit hoor ik van een vriend of kennis van buiten de club iets positiefs over onze vereniging. Maar dat hoor ik eigenlijk ook niet van andere leden. Negatieve zaken daarentegen…. Ik hoef zaterdags maar een half uurtje langs een van de velden te staan, of ik kan al weer een boek schrijven over ‘trainers die verkeerde keuzes maken’, ‘bestuursleden die er helemaal niets van begrijpen’, ‘ouders met oogkleppen op’, et cetera. Kom ik ’s avonds op een feestje dan krijg ik van vrienden of kennissen buiten de club zaken te horen als: ,,Jullie F9 kwam niet opdagen zonder af te zeggen’’. Of ,,Wat een vervelende leider heeft jullie B3’’, of ,,Bij Flevo Boys is alleen maar aandacht voor prestaties.’’

Goed. We hebben een grote vereniging waar een paar professionals en honderden vrijwilligers het werk doen. Natuurlijk gaan er regelmatig dingen fout. En dat zal ook altijd zo blijven. Maar het moet niet zo zijn dat we daardoor het goede niet meer zien. We kunnen veel vaker een positief tegengeluid laten horen. Op dat terrein zijn we veel te bescheiden, veel te passief.

Vindt u het moeilijk om positief te zijn? Ik zal u even helpen. Wat hebben we een geweldige accommodatie! Voor een groot deel zelf opgebouwd. Dankzij de gemeente, de vereniging, de Club van Honderd en vooral dankzij de vrijwilligers van onze accommodatiecommissie. Onze kantine is de beste van Noord-Nederland. En we hebben elk jaar een fantastische Familiedag.

We hebben een van de grootste jeugdafdelingen van Noord-Nederland waar met veel plezier wordt gevoetbald en waar ook op een zeer hoog niveau wordt gepresteerd. Elk jaar maken vele jeugdvoetballers via onze club de stap naar een BVO. We hebben een grote en gezellige businessclub, waar ondernemers elkaar ontmoeten en waar veel geld wordt gedoneerd aan onze club. Leden van de BCF waren ook de trekkers van de succesvolle veiling voor een nieuwe keuken. Ook al iets om trots op te zijn.

Ons eerste, tweede en derde presteren al vele jaren gemiddeld erg goed. Het eerste speelt, op een paar jaar na, al vanaf 1982 op het hoogste amateurniveau! Ook iets dat onderschat wordt, waar veel te weinig waardering voor is. En nog steeds zien we jongens in het eerste die we nog kennen uit de F-jes! Er zijn niet veel hoofdklasseclubs die dit ook kunnen zeggen.

En zo zou ik nog wel een paar pagina’s door kunnen gaan.

Ik heb geen medicijn tegen azijnzeikers. Mensen die graag negatief willen doen hou je niet tegen. Maar je kunt daar wel iets reëels positiefs tegenover zetten. Ik doe dat in ieder geval wel. Omdat ik het meen, omdat ik al genoeg energieverslindend negativisme bespeur én omdat een goede presentatie van Flevo Boys goed is voor de hele vereniging. Ik hoop dat u dit ook vindt.

Huib van der Wal
Oud-voetballer Flevo Boys 1, oud-jeugdtrainer, oud-jeugdleider, oud-secretaris BCF, secretaris Club van Honderd

Door Flevo Boys - 15 maart 2016