Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Winst in thuisduel voor Flevo Boys

In de eerste helft viel er voor beide doelen weinig te beleven, maar dat veranderde na de rust. In de tweede helft trok Flevo Boys de wedstrijd naar zich toe en won met 1-0.

Het was voor beide ploegen in de eerste helft aftasten. Er waren kleine kansjes voor beide ploegen, maar echt gevaarlijk werd het niet. DUNO was iets meer aan de bal, en wist aardig te combineren. De verdediging van Flevo Boys stond goed, en uiteindelijk kwam DUNO niet verder dan tot aan de zestien. De ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.

Een betere tweede helft

Het begin van de tweede helft leek een voortzetting te worden van de eerste. Maar uiteindelijk wist Flevo Boys het spel steeds meer naar zich toe te trekken. In de 62e minuut werd Frank Post gewisseld voor Madih Doufikar. Gelijk na de wissel kopte Roelof Strikwerda de bal tegen de lat en kwam op de lijn weer het veld in. De spelers van Flevo Boys juichten, omdat ze dachten dat de bal de lijn had gepasseerd.  De scheidsrechter oordeelde  anders. Madih Doufikar begon goed aan zijn invalbeurt. De eerste kans voor hem ging net naast. Maar in de 76e minuut maakte hij de beslissende goal.

In de slotfase ging DUNO op jacht naar de gelijkmaker, maar echt in gevaar kwam Flevo Boys niet. Door de zege heeft Flevo Boys nu 32 punten uit 27 wedstrijden en staat het op de negende plaats. De voorsprong op de nummer dertien -die veroordeeld is tot het spelen van nacompetitie- is zes punten, met nog drie duels te gaan.

Aanstaande dinsdagavond 7 mei speelt Flevo Boys de halve finale om de districtsbeker tegen Drachtster Boys, aanvang 20:00 uur.

Door Peter Santbergen - 4 mei 2019