Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Zinderende ontknoping in vierde divisie B, play-offs voor Flevo Boys

Dat het erom zou gaan spannen, was vooraf wel duidelijk. Maar dat de ontknoping in de vierde divisie B zó zinderend zou worden. Na een gelijkspel (0-0) bij d'Olde Veste, zit het seizoen er nog niet op.

Foto’s Annalies Klompe

Het duel in Steenwijk stond bol van de spanning, zowel Flevo Boys als ook d’Olde Veste streden nog tegen rechtstreekse degradatie. Flevo Boys kon zich bij winst rechtstreeks handhaven, maar het was daarvoor afhankelijk van het duel tussen twee concurrenten: Buitenpost en CSV Apeldoorn. In de begin fase van de wedstrijd was d’Olde Veste gevaarlijker en had de betere kansen. Gesteund door de grote schaartste supporters, bleef Flevo Boys knokken en gaf weining weg. Vlak na rust was Winand Quertel belangrijk voor Flevo Boys, door de bal op de lat te tikken na een gevaarlijke kopbal.

Tweede helft geen ander beeld

Na een kwartier in de tweede helft kwam Johan Tiems in het veld voor Timon Rorije. Wellicht kon hij met zijn snelheid nog iets forceren. Er kwamen kleine kansjes voor Flevo Boys, maar echt gevaarlijk werd het niet. Vlak voor het einde van de wedstrijd stond CSV Apeldoorn met 2-1 voor. Dit zou betekenen dat d’Olde Veste zou degraderen, dus gingen ze alles of niets spelen.  Flevo Boys hield stand, maar voor d’Olde Veste betekende dit degradatie. Uiteindelijk werd Buitenpost – CSV Apeldoorn nog 2-2, maar er veranderde niets voor  d’Olde Veste.

Het is voor Flevo Boys nog geen einde seizoen, de nacompetitie zal volgende week beginnen. We houden u op de hoogte.

Voor een plaats in de vierde divisie

1e ronde, 30 mei:
Zuidvogels – SDC Putten
ASV Dronten – Hulzense Boys

2e ronde, 3 juni:
Flevo Boys – ASV Dronten/Hulzense Boys
LRC Leerdam – Zuidvogels/SDC Putten
Montfoort SV’19 – CSV Apeldoorn

In totaal 4 speelrondes.

Door Peter Santbergen - 27 mei 2023